Jeg taler ofte med unge, der er i tvivl om hvilken uddannelse, de skal vælge. Mange af dem jeg taler med, tænker, at de kan blive 100 % sikre på deres studievalg. Det sker bare meget sjældent. Alle er i tvivl om noget, og mange er også i tvivl om studiet, efter de er startet. Hvad nu, hvis jeg vælger forkert? Hvad nu, hvis jeg ikke kan mærke det i maven? Hvad nu, hvis jeg ikke er klog nok? Hvad nu, hvis jeg ikke er nørdet nok? Hvad nu, hvis jeg ikke passer ind? Det kræver mod at være i tvivl, for du skal turde at kaste dig ud i nye ting. Men det kan også være i de nye ting, det mest spændende gemmer sig. Når man tør prøve noget, hvor man ikke er helt sikker på udfaldet på forhånd.
Tvivlen er også der, hvor din nysgerrighed bor. Der, hvor du har mod på at undersøge verden og stille spørgsmål og gå nye veje. Med tvivlen kan du undersøge, om dine forventninger og tanker om et studie holder. Du kan være åben over for de nye ting, du møder og lærer, og lade det inspirere dig. Prøv at se på dit valg af uddannelse som en mulighed for at blive god til og glad for noget nyt. Tvivl er noget, vi er fælles om. Vær i tvivl sammen med dine venner, og hav modet til at tvivle. Studievalget er bare det første valg på din rejse gennem din uddannelse.
God fornøjelse med dit studievalg,
Anne
Vejleder på AU
Sarah, som er vejleder på AU, fortæller dig her om, hvorfor det er vigtigt at være nysgerrig, når du vælger uddannelse.
Sarah fortæller dig også om, hvordan optimisme kan være et rigtig godt redskab, når du vælger uddannelse.
Tidligere på året var 200 gymnasieelever samlet på Aarhus Universitet til et dagsseminar for SubUniversity. Her deltog de sammen med nuværende studerende i en workshop, som handlede om studievalg og de dilemmaer man kan møde. De nuværende studerende havde inden workshoppen udvalgt seks dilemmaer, som de mente var vigtige. Sammen arbejdede de med at hjælpe hinanden og andre med, hvordan man kan håndtere de seks dilemmaer. Nedenfor kan du se deres råd.
Det er meget individuelt, om et sabbatår er godt at tage.
Det er meget individuelt om det er godt at starte med det samme
Vi har lavet en guide til dig, hvor du bliver ført gennem hele din proces med at vælge uddannelse. Lige fra hjælp til at finde ud af, om universitetet er noget for dig til forskellige værktøjer, der hjælper dig med at vælge en uddannelse.
Du kan hente guiden her, eller tage den med hjem fra din uddannelsesinstitution.
Du kan også få overblik over, hvilke uddannelser og tilvalg, du kan sætte sammen på Aarhus Universitet, så de passer til dine ønsker og interesser.
Nogle af de spørgsmål vi kan hjælpe med er for eksempel:
Har du spørgsmål til en bestemt uddannelse?
Det kan være om studieliv, undervisning, karriere eller andet? Spørg vores studenterstudievejledere på uddannelsen. Find kontaktinformation til studievejledningen på uddannelsessiderne, som du finder i søgeboksen på bachelor.au.dk.
Du kan også få vejledning på det fakultet, der udbyder den specifikke uddannelse, her:
Vi kan støtte dig på mange måder gennem dit studie, så du kan uddanne dig på lige fod med andre, også selv om du har det svært i en periode eller har en funktionsnedsættelse.
Vejledningscenter AU er åbent. Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon (87150720), mail eller via bookede samtaler på video.
Åbningstid på telefonen:
+45 8715 0720 | Book en samtale | auuddannelse@au.dk |
Gitte
Laura
Helle
Sarah
Sofie
Anne
Foto: Lars Kruse, AU Foto
Vejledningscenter AU er åbent. Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon (87150720), mail eller via bookede samtaler på video.
Åbningstid på telefonen: